Semalam, baru sahaja menikmati keenakan udang dan sotong ala steamboard di D'Ganu restoran steamboard di pulau Duyung, Terengganu. Kalau sebelum ni setiap kali makan makanan laut terutama udang, terus gatal muka dan hidung mula berhingus, Alhamdulillah, selepas mengamalkan minum propolis bersama dengan air masak, makan makanan laut tidak lagi menjadi masalah.
Sebenarnya penggunaan propolis tidak rumit, bahkan ia lebih bersifat semulajadi kerana cara pengambilannya boleh dibuat dengan mencampurkan ke dalam air minuman sahaja.
Langkah penggunaan propolis yang akan saya kongsikan seperti di bawah:
1) Sediakan sebotol air masak atau air mineral
2) Titiskan propolis ke dalam botol air tersebut. Peringkat awal, 6- 8 titisan dan kemudianya pengambilan boleh dikurang 3- 5 titisan sebotol untuk memastikan keberkesanannya.
3) Ta...ra...tersedia air yang sudah bercampur dengan propolis. Ia sedia untuk diminum kerana kebaikannya meningkatkan antibodi badan melawan penyakit, membantutkan sel kanser, merawat resdung, selsema, mengecilkan liang pori, melicinkan wajah, penstabil gula dalam darah dan sebagainya. Cuma keberkesanannya bergantung pada tahap tindakbalas setiap individu. Biasanya untuk melihat kesan nyata dan berpanjangan pengambilan perlulah berterusan sehingga 3 bulan.
0 comments:
Post a Comment